Barış Ceylan Ak

Barış Ceylan Ak

Bolvadin Kent Haber
[email protected]

GENÇLİĞİMİZ VAR MERKEZİMİZ YOK

20 Kasım 2022 - 11:48

Biz gazeteciler toplumun eksik olduğunu konuları yazmakla mükellefiz. Yazarken de her zaman niyetimiz üzüm yemek olup bağcıyı dövmemek olmalıdır. Yazdığımız yazılar kamuoyuna yön veren nitelikte olmalıdır. Yaklaşık 9 yıldır Bolvadin Kent Haber gazetesi olarak bu önemli ilkeyle haber yapmaya çalışıyoruz.

Bolvadin de gençlik merkezi de her zaman konuşulan fakat sürekli ötelenen bir konu. Belki de bu meselenin ötelenmesinde ki neden gençlerimize toz konduramayıp onların toplumsal yozlaşmadan etkilenmeyeceğini düşünmemiz olabilir. Bizim gençler yapmaz. Memleketimizde gerek Bolvadinli gerekse üniversite gençliği olmak üzere hatırı sayılır bir gençlik potansiyelimiz var. (Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarında yaklaşık on bin, Yüksek Öğretim kurumlarına bağlı fakülte ve yüksekokullarımızda yaklaşık dört bin üniversite öğrencimiz var. Gerçekten bu rakam inanılmaz büyüklüktedir.) Bolvadin’de geçmiş yıllarda Milli Gençlik Vakıfları, Ocak teşkilatları bir şekilde gençliğimizi yönlendiriyor sosyal hayatın içine çekiyordu. Maalesef günümüzde bu tür oluşumlar geri planda kaldı. Gençliğimiz internette sanal dünyalarda kalabalıklar içinde yalnızlaşıyor, yalnız yaşıyor. Gençliğimizin iyi yönde yönlendirilmesi devletimize milletimize faydalı şahıslar olarak yetişmesi için gençliklerini en az hatalarla atlatabilmelerinde toplum olarak yardımcı olmak her Bolvadinlinin boyuna bir borçtur. 

Devletimiz gençlerimize sahip olabilmek sosyal hayatta yerlerini güvenle alabilmeleri, çeşitli sportif ve kültürel faaliyetlerle öz güvenlerini kazanabilmeleri için ülke genelinde gençlik merkezlerini kurdu. Bazı yerlerde bir kaç tane ilçelerde en az bir tane açıldı. Devletimiz gençlik merkezlerini maddi ve manevi olarak destelemekte. Kamu kuruluşları sosyal işlere ayıracak bütçe sıkıntısı çekerken gençlik merkezleri aracılığı ile maddi kaynak sağlanmakta idareciler ve usta öğreticiler bu mekânlarda istihdam edilebilmekte. 

Bolvadin’imizde de acil olarak gençlik merkezi binamız yapılana kadarda olsa kiralama usulü ile veya şimdilik atıl durumda olan binalar değerlendirilerek (Örneği Rüştüye camimizin arkasında bulunan bir zamanlar yurt olarak işletilen bina gibi)  devletimizin himayesinde bulunan yerlere gençlik merkezi açılmalı ve kadro tahsis edilmelidir. 

Değerli okuyucularım maalesef uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklar gençlerimizi sarmakta legal işlerle meşgul olmayan gençlerimi gayri meşru işlerle meşgul olmaktadır. İleride eyvah dememek için şimdiden gençliğimize sahip çıkacak devlet, millet, aile kavramlarını öğrenecekleri bu tür tesisleri memleket hizmetine kazandırmalıyız. “Bizim gençler yapmaz” demek inanın meseleleri çözmüyor.  Geciken her saat bizim için inanın daha geç olabilir. 

 

19.11.2022  /  Barış Ceylan Ak

YORUMLAR

  • 0 Yorum